Nieuwezijds Voorburgwal

Aannemer
BAM Bouw & Techniek
Plaats
Amsterdam
Uitvoering
Begin 2018 tot-en-met begin 2020

De voormalige Kas Bank is gerenoveerd en getransformeerd tot winkel- en kantoorruimte. Daarnaast wordt er een ingang gecreëerd aan de Kalverstraat waardoor er een betere entree wordt gerealiseerd voor bezoekers. Naast de functionele verandering wordt het pand ook van een nieuw aanzien voorzien en wordt het monumentale deel van de Kas Bank gerestaureerd.

Het project was een “Ronde tafel” model met BAM bouw en techniek. Het Ronde Tafel team heeft een gezamenlijke agenda, een gezamenlijke portemonnee en gezamenlijke doelstellingen. In alle openheid worden ideeën, tegenvallers en oplossingen gedeeld. En gezamenlijk worden de besluiten genomen. Op deze manier behaalt het project de maximale kwaliteit binnen het budget. En is het gehele proces transparant, flexibel en efficiënt.

270288 Nieuwezijds
IMG-20190619-WA0009

Kenmerken project

Het unieke aan dit project is dat wij en andere specialismen in een vroeg stadium bij het project betrokken worden, de toegevoegde waarde hiervan is terug te zien tijdens het proces tot aan het uiteindelijke product.

Binnen dit project hebben wij ca. 80 verschillende deelprojecten gerealiseerd, van een ondersteuning voor de torenkraan tot aan een nieuw panorama dak en wenteltrap. Ieder onderdeel heeft zo zijn eigen uitdagingen op een andere plek in het proces.

De grootste uitdaging binnen alle disciplines, zowel als in de engineering; constructieberekeningen; productie als montage is de wenteltrap in de entree voor dit project geweest. Het is een wenteltrap die 9 meter hoog is en om een ronde glazen lift wentelt. De balustrade is voorzien van glas en is in 8 elementen in het werk gemonteerd en afgelast, zodat de verbindingen minimaal zichtbaar zijn. De trap is in elementen geproduceerd en aangevoerd om montage mogelijk te maken in een bestaand pand. Hiervoor is gebruik gemaakt van een inpandige kraanbaanconstructie die speciaal voor dit onderdeel tijdelijk is gerealiseerd.

Vic Obdam kan trots zijn op dit project, omdat het projectteam op alle mogelijk methoden met het ontwerpteam heeft meegedacht naar oplossingen en verbeteringen om het ontwerp realiseerbaar te maken. Dit resulteert dat Vic Obdam binnen dit project zowel functioneel, praktisch, constructief als architectonisch werk heeft geleverd waar we trots op mogen zijn. Een greep uit deze mooie deelprojecten zijn:

OHPE6444

Gerelateerde projecten