Techniek & kwaliteit

Kwaliteit bij Vic Obdam? Dat is in de eerste plaats een productieomgeving die technisch vooruitstrevend is, (logistiek) geordend en transparant is en waar vakmensen weten wat van hen verwacht wordt. Maar wij gaan nog een stap verder door ook verantwoordelijkheid te nemen voor de wereld buiten de fabrieksmuren. Wij leiden toekomstige generaties staalbouwers op en dragen ons steentje bij aan het behoud van de planeet.

Duurzaamheid

Als staalbouwer zijn wij afhankelijk van de grondstoffen die deze aarde ons schenkt. Daardoor beseffen we des te meer dat we zuinig moeten zijn op onze natuurlijke omgeving. Vic Obdam streeft naar een duurzame bedrijfsvoering. Wij zijn gecertificeerd binnen de CO2-prestatieladder. Dit nationaal erkende instrument helpt ons om structureel onze CO2-uitstoot te reduceren. We hebben het derde niveau op de ladder bereikt, wat inhoudt dat we de interne organisatie op orde hebben. Zonnepanelen (1450 stuks die het bedrijf nagenoeg energieneutraal maken), vloerverwarming in de fabriekshal, LED-verlichting, warmtepompen en actief carpoolen naar het werk; het zijn maar een paar van de milieumaatregelen die zijn doorgevoerd en nog verder doorgevoerd zullen worden. Want het kan nog duurzamer.

Artboard Created with Sketch.

SROI

Sommige mensen hebben meer tijd en aandacht nodig om hun plek op de arbeidsmarkt te vinden dan anderen, ook in de staalbouw. Dat begrijpen wij maar al te goed. Als zij gemotiveerd en leergierig zijn, dan verzorgt Vic Obdam graag die extra begeleiding. We hebben een opleider en drie werkplekbegeleiders rondlopen. We werken nauw samen met instanties en opleidingsinstituten om iedereen mee te kunnen laten doen. ‘Social Return On Investment’ (SROI) heet dat met een chique term, wij vinden het heel normaal. En wat mooi is: vaak blijft men daarna bij ons werken.

Technieken

Kwaliteit bij Vic Obdam? Dat is in de eerste plaats een productieomgeving die technisch vooruitstrevend is, (logistiek) geordend en transparant is en waar vakmensen weten wat van hen verwacht wordt. Maar wij gaan nog een stap verder door ook verantwoordelijkheid te nemen voor de wereld buiten de fabrieksmuren. Wij leiden toekomstige generaties staalbouwers op en dragen ons steentje bij aan het behoud van de planeet.Pons-/knipmachine

De pons-/knipmachine ontvangt zijn opdrachten rechtstreeks van de Tekenkamer. Aan deze machine is een geautomatiseerd strippenmagazijn met een voorraad van 60 ton gekoppeld. Het voorraadsysteem weet exact in welke bak het benodigde stripmateriaal ligt opgeslagen, Vervolgens wordt dat met een magneetlift op het bed van de machine gelegd. Restanten gaan terug in de voorraad zodat zij bij een latere order gebruikt kunnen worden.

Certificaten