Oplossingen

Als u een gebouw neerzet of verbouwt, moet u volkomen kunnen vertrouwen op de kwaliteit van het stalen geraamte. U heeft niet alleen behoefte aan een ‘uitvoerder’, maar ook aan een meedenker. Een staalbouwer die u scherp houdt, betrouwbaar is en oog heeft voor detail. Heeft u een uitdaging? Dan zijn dit onze oplossingen.

Vic ontzorgt

Een bouw- of renovatieproject is doorgaans een veelomvattende opgave, waarbij verschillende partijen betrokken zijn. Overzicht is de sleutel tot een goede afloop. Hoe meer activiteiten u verantwoord uit handen kan geven, hoe beter het is. Wij ontzorgen u in het complete staalwerk. Van begin tot einde, van calculatie tot en met montage, hebben wij de benodigde deskundigheid in huis. Met als één van de voordelen dat tekeningen altijd doorgerekend kunnen worden door een eigen constructeur. En natuurlijk heeft u bij Vic Obdam een vaste projectbegeleider waarmee u de voortgang bespreekt. Wel zo overzichtelijk.

Artboard Created with Sketch.

Vic werkt samen

In een land als Nederland waar strenge normen worden gesteld aan de gebouwde omgeving, slagen bouwprojecten alleen, als er tussen de betrokken partijen nauw wordt samengewerkt. Vic Obdam is een teamspeler. Samen met onder meer architect en aannemer stellen wij ons constructief op in het bouwteam. Een kwestie van open communiceren, flexibel zijn en geven en nemen. Wij werken in systemen die een integrale aanpak versterken en stroomlijnen, zoals het Bouwwerk Informatie Model (BIM) . Bij grootschalige, complexe projecten breiden we ook de interne samenwerking moeiteloos uit. We gebruiken het 3D-tekenprogramma Tekla Structures, waarmee meerdere tekenaars in hetzelfde model kunnen werken.

Gerelateerde projecten

Vic onderscheidt zich

Verbouwen of renoveren is delicaat werk, zeker als de opdracht een monumentaal pand betreft. Moet er ingegrepen worden in de staalconstructie, dan werkt u het liefst samen met een staalbouwer die zorgvuldig en met verstand van zaken manoeuvreert. Vic Obdam beschikt over de vakkennis en innovatieve technieken om elke renovatieklus te klaren. Sterker nog, hoe uitdagender, hoe leuker! We zijn in staat om het hele gebouw 360 graden in te scannen zodat we minutieus weten hoe de infrastructuur in elkaar zit. Ter vervanging van bestaande dragende elementen door – nieuwe – stalen kolommen en liggers ontlasten we de constructie en zorgen we voor een andere spanningsverdeling. Dit vijzelen is ook een specialiteit van Vic Obdam.

Artboard Created with Sketch.

Vic maakt op maat

Of het nu gaat om een wenteltrap die sierlijk om een lift gedraaid wordt of een speciaal frame waarin (L-vormige) balkons waterpas omhoog worden gehesen. Sommige stalen constructies laten zich niet standaard maken. Daarvoor lopen de smaken van onze opdrachtgevers of de voorwaarden die aan een ontwerp worden gesteld te ver uiteen. Wij opereren regelmatig buiten de bestaande kaders. Maatwerk stimuleert onze creativiteit en vindingrijkheid. Zijn er speciale machines nodig om onderdelen te maken? Dan gaat ons oude mechanisatiehart harder kloppen. Ook als u bijzondere wensen en behoeftes heeft, bent u bij Vic Obdam aan het juiste adres.

Gerelateerde projecten