Winnaar BIM Award 2021

Vic Obdam Staalbouw wint de prestigieuze BIM Award in de categorie Kleinschalige projecten in de Benelux. Een opvallende prestatie gezien het grote aantal inzendingen dat jaarlijks wordt ontvangen voor deze awards.

Ieder jaar wordt op internationale schaal gekeken naar de beste projecten waarbij met Tekla Structures (BIM software) is gewerkt. Uit alle inzendingen (gemiddeld 130) wordt in iedere categorie een winnaar gekozen door een jury die bestaat uit vakspecialisten.

In 2021 heeft Vic Obdam Staalbouw de BIM Award gewonnen in de categorie Kleinschalige projecten in de Benelux. Het project waarmee ze deze erkenning hebben gekregen heet ‘Mall of the Netherlands’. In de centrale hal van het grootste winkelcentrum in Nederland in Leidschendam heeft Vic Obdam een ovaal gevormde glazen kap geplaatst genaamd ‘De Dome’.

Op het eerste gezicht lijkt ‘De Dome’ relatief simpel, maar de diversiteit aan onderdelen, hoekverdraaiingen en blinde verbindingen zorgen voor extra uitdagingen in afstemming en uitvoering. Uiteindelijk is een heel groot deel van de kap volledig op maat is gemaakt, waarbij de uitstraling van de kap niet in het gedrang mocht komen. Het resultaat is verbluffend en technisch zeer innovatief.

Leidende onderdelen in dit project waren de 3D berekeningen, 3D meetpunten en BIM meetings die onder andere keken naar de beweging van de constructie en de afstemming van verschillende onderdelen in de kap. Het werken in een 100% BIM omgeving heeft mede gezorgd voor dit fantastische resultaat.

Het volledige project kun je hier bekijken.

Contactpersoon project Vic Obdam: Dilu Beenker

tel:        0226 – 363 699 (direct)