Even voorstellen: Nico Brink

Deze keer stellen wij je graag voor aan Nico Brink. Nico is hier in mei 2002 begonnen als monteur! Hij werkt hier nu dus alweer ruim 17 jaar. Dit leek ons een goed moment om hem eens het een en ander te vragen.

Wij zijn natuurlijk altijd benieuwd naar hoe iemand terechtkomt bij Vic Obdam Staalbouw. Daarom vroegen wij aan Nico hoe hij hier terecht is gekomen. Nico is iemand die de regio Obdam kent als zijn eigen broekzak, maar toch zocht hij het werk iets verderop. Want, voordat Nico bij ons aan de slag ging werkte hij op Schiphol in ploegendiensten. De reistijden en onregelmatigheid bleken toch lastig te combineren met een jong gezin. Nico ging dus op zoek naar meer regelmaat en in het plaatselijke dorpsblaadje van Obdam kwam hij een vacature tegen van Vic Obdam Staalbouw, hij reageerde en toen begon het balletje te rollen.

Aangezien Nico hier al 17 jaar werkzaam is, vroegen wij hem uiteraard welke klus hem het meest is bijgebleven. “Ziggo Dome was zowel spannend als zwaar, het was vooral een groot, hoog en spannend project met ongeveer 2000 ton staal. Een echt kunststukje voor het bedrijf”. De klussen in het buitenland zijn ook altijd speciaal en indrukwekkend volgens Nico “Lange dagen maken, hard werken en gezelligheid”. Museum Artis zal Nico ook altijd bijblijven. “Dit unieke project was vooral speciaal vanwege de manier waarop we de balken en spanten hebben geplaatst en de rol die het monumentale gebouw hierin speelde”.

Wij vroegen Nico naar waar hij het meest blij van wordt in zijn werkzaamheden. Dat is toch wel de diversiteit van de projecten “elke keer is het anders, de omstandigheden en de constructies”. Naast het harde werken is de gezelligheid van collega’s onder elkaar voor Nico net zo belangrijk.

Nico kwam hier binnen zonder staal opleiding, dus vroegen wij hem van wie hij het meest heeft geleerd. “Gelukkig kon ik in mijn beginjaren veel opsteken van Fons Obdam, hij heeft mij veel bijgebracht!”

Zoals eerder benoemd is de omgang met collega’s belangrijk voor Nico. Wij vroegen hem om de sfeer te beschrijven “Sfeer is onwijs goed, ook buiten het werk om spreek ik menig collega regelmatig. Als het mogelijk is help je elkaar, je staat voor elkaar klaar!” Wij zijn erg blij om dit te horen!