Even voorstellen: Jasper Bakker

Deze keer stellen wij je graag voor aan Jasper Bakker. Jasper werkt nu al weer 8,5 jaar bij ons als tekenaar en hier zijn wij erg blij mee!

Maar hoe is Jasper hier terecht gekomen? Voordat hij bij ons aan de slag ging was Jasper bouwkundig tekenaar na het afronden van zijn studie bouwkunde. Vanaf de zomer van 2010 ging Jasper op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zijn vader had destijds veel contact met Rob (hoofd montage) en toen kwam het balletje aan het rollen. “1+1=2, toen ben ik het gesprek aangegaan bij Vic Obdam Staalbouw en binnen een maand kon ik hier aan de slag”.

In die 8,5 jaar dat Jasper bij ons werkt, heeft hij al bijgedragen aan heel wat klussen en dus vroegen wij hem welke klus hem het meest is bijgebleven. “Ik heb meerdere leuke klussen bij mij over de tekentafel zien gaan.” Jasper heeft een kleine selectie gemaakt van deze klussen die je hieronder kunt lezen:

De verkeerstoren op Bonaire
“We hebben de gehele staalconstructie uitgewerkt. Hier moesten we rekening houden dat de onderdelen in containers pasten. Deze containers moesten worden verscheept naar Bonaire. Bonaire is een aardbevingsgevoelig gebied, hier moest rekening mee worden gehouden qua verankering van de verkeerstoren.”

De Plantion in Ede
“We hebben op het bestaande pand van de Plantion (bloemenveiling) een kroon geplaatst. De kroon is op de grond in elkaar gezet en als 1 onderdeel op zijn plaats gehesen. In deze kroon zitten 2 led-schermen waar reclame op te zien is vanaf de snelweg A30.”

Het Galadaverblijf in Diergaarde Blijdorp
“Voor het nieuwe Galadaverblijf hebben we bogen gemaakt. De bogen (stalen buizen Ø350mm) hebben een overspanning van circa. 60 meter. Deze bogen zijn gedeeld i.v.m. transport. De delingen zijn zo gemaakt, dat deze niet te zien zijn. We hebben rekening moeten houden met de positie van de tuien, aan deze tuien zijn de netten bevestigd.”

Toen Jasper hier begon had hij nog geen ervaring in de staalbouw. Gaandeweg heeft hij veel bijgeleerd over alle verschillende disciplines binnen Vic Obdam Staalbouw. Allereerst in zijn eigen functie, hier heeft hij veel opgestoken van Jaco, onze hoofdtekenaar. Van Rob (hoofd montage) heeft hij veel geleerd over montage. Wat betreft het reilen en zeilen op de werkplaats heeft Jasper veel geleerd van Ruud, Wilco & Paul. “Het is belangrijk voor een tekenaar om te weten wat er gewenst wordt binnen het bedrijf”.

Wij vroegen om Jasper de sfeer bij Vic Obdam Staalbouw te omschrijven: “We zijn een team dat met elkaar mooie projecten maakt en met elkaar ook de schouders eronder zetten”. Hiernaast vindt hij het mooi om te zien dat iedereen graag tijd vrij maakt om met z’n allen gezellig een biertje te doen!