Even voorstellen: Rick de Keijser

Deze keer stellen wij je graag voor aan Rick de Keijser. Rick werkt nu vanaf november 2016 als projectleider bij ons, nadat hij in datzelfde jaar was afgestudeerd aan de HBO opleiding Bouwkunde in Amsterdam.

Maar hoe is Rick hier terecht gekomen? Eigenlijk is de interesse in de bouw er altijd geweest, in het verleden heeft hij stage gelopen / een bijbaan gehad bij Heddes Bouw & Ontwikkeling en na zijn studie werd hij benaderd door detacheringsbureau Brunel of er interesse was in een functie bij Vic Obdam Staalbouw. Het proces dat daarna volgde, omschrijft hij als volgt: “In eerste instantie had ik niet gedacht aan een staalbouwbedrijf, maar ben ik uit nieuwsgierigheid de eerste gesprekken met Vic Obdam Staalbouw aangegaan. Na de gesprekken was ik uitermate positief, mede door de organisatie en de projecten waarbij Vic Obdam Staalbouw zich profileert.“ Dit doet ons goed!

Vanaf 2016 heeft Rick bijgedragen aan heel wat klussen en dus vroegen wij hem welke het meeste indruk heeft gemaakt. “Iedere klus heeft zo zijn uitdagingen van klein tot groot en van complex tot relatief eenvoudige projecten.” En juist deze verscheidenheid maakt het ieder project uniek en leuk om uit te voeren voor Rick. Maar toch is er wel een project dat hem het meest is bijgebleven. Dit is namelijk, de renovatie van het V&D gebouw aan de Kalverstraat in Amsterdam. Qua omvang was dit echt een uniek project, waarbij van alles kwam kijken. Denk hierbij aan het plaatsen van een nieuw atriumdak, nieuw brons-gecoat gevelstaal, het doorbreken van grote constructieve draagwanden en nog veel meer.

Alhoewel Rick hier is begonnen zonder enige ervaring in staalbouw, heeft hij dit snel onder de knie gekregen door het proces vanuit verschillende aspecten van de organisatie te bekijken. In zijn functie heeft hij veel opgestoken van collega’s en deze kennis doorontwikkeld tot zijn eigen manier van werken. Toch geeft hij aan nog lang niet uitgeleerd te zijn en altijd open te staan voor andere visies, ontwikkelingen en methoden. Ga vooral zo door zouden we zeggen!

De uitdagende en uiteenlopende klussen zijn niet de enige redenen dat Rick het hier naar zijn zin heeft. Naar eigen zeggen hangt er bij Vic Obdam Staalbouw een stimulerende sfeer en hierdoor gaat Rick iedere dag met plezier naar zijn werk.