Even voorstellen: Vic Obdam

Deze keer stellen wij je graag voor aan de oprichter van ons bedrijf: Vic Obdam. In 1984 is het bedrijf opgericht. Vic vertelt dat het destijds crisis was en dat hij bij zijn werkgever een aantal punten zag, waarvan hij dacht dat dit verbeterd kon worden. Deze verbeterpunten besprak Vic met zijn vrouw, waarop die nuchter antwoordde: “Als jij het beter kan, dan doe je het toch zelf!”, en zo geschiedde. Vic kocht in 1985 een stuk grond op een industrieterrein en liet een paar hallen bouwen. Hier gingen Vic met een aantal collega’s hard aan de slag met het nieuwe bedrijf en niet zonder succes. Vandaag de dag is het bedrijf uitgegroeid tot een bekende naam in de staalbouw.

Nu we Vic toch aan het woord hebben, vroegen wij hem naar hetgeen wat hij nu het leukste vind aan het werk. Vic geeft aan dat hij de periode dat hij zelf nog in de fabriek stond, als een van de aller prettigste vond. Hij is nog lang mee geweest bij montages op locatie en heeft zelf de calculatie/werkvoorbereiding nog gedaan. “Je kiest voor een vak en langzamerhand kan je niet meer in de uitvoering werken. Op den duur zijn er nog zoveel andere dingen die geregeld moeten worden, waar je aan kunt bijdragen.”

Vic is nog regelmatig in het bedrijf te vinden. De sfeer maakt het leuk, hij is altijd welkom en er staat altijd koffie klaar! Hij wordt nog regelmatig gevraagd om zijn technische kennis te delen. Dan is het altijd leuk als mensen vragen om iets uit te leggen en ik aan kennisoverdracht mag doen.

Vic is een self-made ondernemer en heeft daarom niet echt een leermeester. Hij heeft grotendeels zelf ondervonden wat wel en wat niet gaat. Natuurlijk gaat dit gepaard met vallen en opstaan, maar dit maakt het extra mooi om op terug te kijken.

Zoals door velen genoemd is de omgang met collega’s en de sfeer binnen het bedrijf erg belangrijk. Wij vroegen aan Vic om de sfeer te beschrijven. “Er wordt hard gewerkt met een ontspannen sfeer. Lekker aan het werken met én voor elkaar.”

Voor de volgende editie nomineert Vic een zeer gewaardeerde collega: Rob Knol. “Ik weet nog goed hoe hij bij mij kwam solliciteren en nu is hij alweer ruim 25 jaar in dienst.”