Even voorstellen: Thijs Groot

De familie-eer hoog houden.

Waar familie al niet goed voor is: Rob Knol wees zijn neefje en middelbare scholier Thijs Groot op de mogelijkheid om bij Vic Obdam zijn snuffelstage te doen. Oom Rob durfde die tip wel te geven. Zelf werkt hij al jaren met plezier bij het bedrijf.

Het snuffelen beviel zo goed dat Thijs nu zijn Mbo-opleiding combineert met werken bij Vic Obdam. Thijs is op weg om werkplaatsvoorbereider te worden. Gelukkig wordt die functie hier breed opgevat. Want Thijs mag zich graag bezighouden met alle activiteiten in de werkplaats, van lassen en spuiten tot monteren. Ook als er geladen en gelost moet worden, zet hij zijn schouders eronder. Thijs is vooral blij als hij kan sleutelen.

Bij Vic Obdam gaat hij ook geen uitdaging uit de weg. Grote, moeilijke constructies, een beetje puzzelen en nadenken; kom maar op! “Voor een koepel van een nieuw winkelcentrum in Leiden moesten we het stalen geraamte maken. Om zeker te weten dat het zou passen, hebben we een segment in de werkplaats in elkaar gezet. Alles sloot spat zuiver op elkaar aan. Daarna hebben we de onderdelen weer uit elkaar gehaald en met een gerust hart naar de locatie vervoerd.” Een knap staaltje werk. Oom Rob zal trots geweest zijn op zijn neef.