Even voorstellen: Stef Bankras

Zorgzame sleutelaar

Zet Stef Bankras in de buitenlucht, stop een stuk staal in zijn handen en hij is een gelukkig man. Dan neemt hij die Hollandse regenbui graag voor lief. Waait wel weer over. Stef begon bij Vic Obdam als vakantiekracht tijdens de middelbare school, volgde er zijn opleiding als constructiebankmedewerker en werkt nu sinds twee jaar als monteur in de buitendienst. Zes uur op de zaak, naar de klus, hard en serieus werken, natuurlijk een beetje dollen met de collega’s en aan het eind van de middag weer terug naar huis en vriendin in Hensbroek. “Het leuke aan mijn werk vind ik de afwisseling. Elke klus is anders, op een andere plek en met een ander team.”

Een beetje uitdaging gaat Stef niet uit de weg. Een bijzondere opdracht was het in elkaar zetten van een grote, zware en inpandige wenteltrap. “Dan wordt er wel even een beroep gedaan op je vakmanschap. Gelukkig deden we het met z’n drieën. Hoe moeilijk iets ook is, samen kom je er wel uit. Dit zijn ook de projecten waar je veel van leert. Gewoon door te puzzelen en ervaringen uit te wisselen.” Het sleutelen heeft Stef niet van een vreemde. Zijn vader is monteur bij het hoogheemraadschap.

Hard werken vraagt natuurlijk om goed ontspannen. De zondag start altijd met een goede kop koffie en een lekker ontbijt met zijn vriendin. En dan zien ze wel wat ze gaan doen. Beetje sporten, filmpje kijken, in ieder geval rustig aan. Een concert op z’n tijd is ook een prima uitlaatklep. Zo heeft Stef de Red Hot Chili Peppers en Metallica live gezien. Vroeger wilde Stef piloot worden, maar dat was zo’n jeugdfantasie. Hij zit bij Vic Obdam op zijn plek. Maar als hij dan perse iets anders zou moeten doen, dan iets in de gehandicaptenzorg. “Ik ben zorgzaam en kan goed praten met mensen.” Wat kun je erover zeggen? Stef Bankras is een man met veel interesses en talenten.