Even Voorstellen: Rob Knol

Deze keer stellen we je voor aan Rob Knol, Rob is hier in 1993 als monteur in de buitendienst terecht gekomen en nooit meer weggegaan. Inmiddels is Rob met veel plezier doorgegroeid tot Hoofd Montage. Het plezier waar Rob over spreekt, zit volgens hem in het feit dat geen dag hetzelfde is en er iedere dag weer nieuwe uitdagingen zijn.

Wij vinden het altijd leuk om te horen hoe iemand nu bij ons is terechtgekomen. Dus, vroegen wij dit ook aan Rob. “Na mijn school, de MTS werktuigbouw in Beverwijk, ben ik begonnen bij Wesco in IJmuiden. Ik was vaak werkzaam in A’dam en R’dam in de havens en in de droogdokken.” Het was in deze periode dat Rob verkering had met Mariska. Zij woonde in Obdam en hierdoor was Rob daar ook vaak te vinden. In Obdam zag hij dat Vic Obdam Staalbouw had uitgebreid met meerdere nieuwe hallen. Hierop besloot Rob af en toe gewoon eens binnen te stappen en te vragen of er nog behoefte was een monteur in de buitendienst. “Op een gegeven moment zei Vic, Rob ik heb wel werk voor je. Tot op heden ben ik er nog en heb Vic Obdam Staalbouw in al die jaren gezond zien groeien. Ik vind het mooi om de afgelopen jaren mee te hebben mogen maken.”

Aangezien Rob hier nu alweer bijna 27 jaar werkzaam is en het bedrijf echt heeft zien groeien, vroegen wij hem of hij ons kon vertellen over zijn favoriete klus(sen). “Als ik terugkijk ben ik van mening dat mijn leukste klus er ook een is waar ik ook heel veel van heb geleerd. In A’dam Noord hebben we destijds als het ware een fabriekshal over een bestaande fabriek heen gebouwd. In deze bestaande fabriek werd tijdens de verbouwing gewoon doorgewerkt, wat het natuurlijk alleen maar uitdagender maakt.” Verder noemt Rob de begeleiding van een uitdagend project in Ede waarbij er een toren op een bestaand dak is geplaatst bij Plantion. Deze toren dient onder andere als een reclametoren waardoor er een groot LED scherm in de toren verwerkt diende te worden. Een klus waar Rob verder erg trots op is, is de klus bij Campina in Leeuwarden. “Hierbij we een leidingbrug van 75 meter lang gerealiseerd, deze hebben we in 3 delen voor gemonteerd hebben en vervolgens naar locatie vervoerd hebben van elk 25 meter lang. Deze delen zijn d.m.v. 2 kranen op locatie geplaatst.” Het geeft Rob dan weer een goed gevoel als alles past en vlekkeloos verloopt van begin tot het eind.

Rob is nu alweer een behoorlijk aantal jaren werkzaam bij Vic Obdam Staalbouw. Maar wat maakt het werk nu zo leuk dat hij al die jaren is blijven hangen? “We hebben veel diverse projecten. Hierbij zijn we vaak op zoek naar mogelijkheden om het werk op locatie te realiseren. Hierbij is ieder zijn input welkom en nodig. Het is goed om met elkaar te overleggen over het plan van aanpak.”

Van het overleggen met elkaar leer je natuurlijk ook erg veel. Maar van wie heeft Rob nu het meest geleerd? Het doorgroeien vanuit de buitendienst naar de binnendienst. Dat is het mooiste wat Rob op werkgebied tot nu toe heeft bereikt. “In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan, maar ik leer ook nog elke dag. In mijn beginperiode in de montage, waar ik de eerste 6 a 7 jaren gewerkt heb, heb ik veel van Fons geleerd. Maar later dat ik meer op kantoor kwam te werken heb ik daar van mijn naaste collega’s weer veel geleerd.” Zo leert Rob eigenlijk van iedereen.

Als een echte ervaringsdeskundige vragen wij Rob de sfeer op de werkvloer te omschrijven. “Ik vind dat we een mooie groep mensen hebben van jong tot oud binnen het bedrijf.

We gaan goed met elkaar om en hebben veel plezier van tijd tot tijd. Maar, er moet ook hard gewerkt worden en daar staan we als groep dan ook ons mannetje. Ik vind het mooi om te zien dat we als team onze schouders eronder zetten als dat nodig is, om het werk te realiseren.” Rob omschrijft de werksfeer als zeer goed en gezellig, hier zijn wij natuurlijk ook heel trots op.

Rob geeft het stokje door aan Oscar Obdam. “Oscar is een van de projectleiders waar ik nauw mee samen werk om diverse projecten op te starten en te begeleiden.”