Even voorstellen: Mike Dekker

Deze keer stellen we je voor aan Mike Dekker, Mike is hier inmiddels 15 jaar te vinden in onze werkplaats en is daar voornamelijk bezig met de bewerkelijke klussen. Zeker voor speciaal laswerk wordt Mike vaak benaderd.

Maar hoe is Mike nu precies in onze werkplaats begonnen? In 2005 was het stage lopen geblazen en moest hij in het 4e jaar van zijn opleiding een combinatie maken tussen stage lopen en een aantal dagen naar school. “Bij Vic Obdam Staalbouw kon ik aan de gang, de afspraak was dat ik de ene maand in de staalbouw stage zou lopen en de andere maand bij een andere afdeling”. De staalbouw vond Mike uiteindelijk veel interessanter en bij die andere afdeling is hij uiteindelijk ook helemaal nooit terechtgekomen.

“Tijdens de bouw van het Ziggo Dome heb ik de fijne kneepjes van het laswerk geleerd”

Aangezien Mike hier nu toch alweer ongeveer 15 jaar werkzaam is en het bedrijf heeft zien groeien, vroegen wij hem of hij ons kon vertellen over zijn favoriete klus(sen). “Tijdens de bouw van het Ziggo Dome heb ik de fijne kneepjes van het laswerk geleerd”. Ook de toren op het Plantion en recentelijk het vernieuwde Strandpaviljoen in Scheveningen zijn voor Mike twee fantastische projecten geweest. Vanwege de specifieke uitdagingen zijn dit projecten die voor Mike als erg plezierig worden ervaren.

Wat maakt het werk nu zo leuk voor Mike dat hij hier nu alweer een aantal jaren is blijven hangen en nog veel plezier ervaart in de werkplaats? “De werkzaamheden in de werkplaats vind ik de laatste jaren mooier geworden, we werken tegenwoordig aan echt complexe projecten, daar houd ik van! Verder is er een mix van collega’s van jong tot oud en klikt het goed met elkaar. We kunnen lachen, gieren & brullen, maar ook hard werken als het er echt om gaat.” Als bedrijf zijn we erg blij om dit te horen!

“Niet bang zijn om fouten te maken. Op je bek gaan, daar leer je het meest van!”

Van veel samenwerken met elkaar en door de juiste klik, kun je veel van elkaar leren. Maar van wie heeft Mike nu echt de fijne kneepjes van het vak geleerd? “Het samenstellen van de onderdelen heb ik toch wel vooral van Wilco Zwart en Ruud Obdam geleerd. Vooral Ruud die zat er altijd kort op!” Hierdoor heeft Mike zeker in het begin heel veel geleerd. Hiervoor wilt hij de mannen nog bedanken. Dus, namens Mike en ons: bedankt mannen! Verder heeft hij wat betreft laswerk veel zelf ondervonden. Hiervoor heeft Mike nog een tip voor nieuwe mensen: “niet bang zijn om fouten te maken. Op je bek gaan, daar leer je het meest van!”

Eerder in dit verhaal geeft Mike aan dat het met de onderlinge klik wel goed zit. Toch vragen we hem de sfeer te omschrijven. “De sfeer is prima, ik ga elke dag met plezier naar het werk. Dat zegt genoeg denk ik.” Met de sfeer zit het wel goed dus.

Mike geeft het stokje aan Jeffrey Timmer voor de volgende editie. “Omdat ik zie dat hij er ook aankomt om de mooie projecten aan te pakken!”