Even voorstellen: Joost Stam

Deze keer stellen wij je graag voor aan Joost Stam. Joost is hier in november 2010 begonnen! Hij werkt hier nu dus ongeveer 9 jaar. Dit leek ons een goed moment om hem eens het een en ander te vragen.

Wij zijn natuurlijk altijd benieuwd naar hoe iemand terechtkomt bij Vic Obdam Staalbouw. Daarom vroegen wij ook aan Joost hoe hij hier terecht is gekomen. Joost is iemand van de korte antwoorden. Kort, maar krachtig antwoordde hij “Via Mike Dekker en Hidde Obdam”. Dat laat in ieder geval niets aan de verbeelding over. Wij stellen ons zo voor dat Joost via deze 2 toekomstige collega’s op een vacature bij Vic Obdam Staalbouw is gewezen. Hierna is hij het sollicitatieproces ingerold en is het allemaal spoedig gegaan. Maar goed, Joost mag het weten!

Aangezien Joost hier al 9 jaar werkzaam is, vroegen wij hem uiteraard welke klus hem het meest is bijgebleven. Het antwoord hierop past goed bij elkaar: “Het station van Geldermalsen beviel mij erg goed, vooral omdat alles op rolletjes verliep”. Je kunt dus wel stellen dat we dit project in sneltreinvaart hebben afgerond en dat het resultaat er mocht zijn. Complimenten aan het gehele projectteam.

Wij vroegen Joost waar hij tijdens zijn werkzaamheden nu het meest gelukkig van wordt. Het antwoord hierop luidde: “Dat je zelf lekker op pad bent en met bijna niemand te maken hebt”. Zoals je kunt lezen is Joost dus erg gesteld op zijn eigen tijd en de klussen die buiten de deur plaatsvinden.

Waar we altijd benieuwd naar zijn is, is van wie iemand het meest heeft geleerd. “Van William Hoedjes heb ik veel geleerd over het monteren, en van Jaco de Hart en van Nico Brink heb ik veel geleerd”.

Zoals door velen genoemd is de omgang met collega’s en de sfeer binnen het bedrijf erg belangrijk. Wij vroegen aan Joost om de sfeer te beschrijven. Zoals eerder al aangegeven is Joost een man van weinig woorden. De sfeer op de werkvloer kon hij omschrijven met een, enkel woord: “Prima”. Hier zijn we dan toch wel een beetje blij mee!

Voor de volgende editie nomineert Joost de oprichter van onze bedrijf, Vic Obdam.