Even voorstellen: Jeffrey Timmer

Gezonde verslaving

Jeffrey Timmer (21 jaar) lijdt aan een aandoening die wel meer (jonge) collega’s krijgen. Als zij eenmaal door hun opleiding bij Vic Obdam Staalbouw zijn terechtgekomen, willen ze niet meer weg. Noem het een gezonde verslaving. Ook Jeffrey is na zijn stage in Obdam blijven hangen en is nu alweer vijf jaar constructiemedewerker. “Als de sfeer goed is, je hebt fijne collega’s en genoeg uitdagingen in je werk, waarom zou je dan iets anders gaan zoeken?”, stelt hij nuchter.

“Door het glazen ontwerp is de stalen constructie volledig zichtbaar. Daardoor krijg je eer van je werk.”

Een mooie, recente klus was het maken van de stalen constructie van drie liftschachten voor het NS station Haarlem Spaarnwoude (in opdracht van K Dekker Bouw & Infra). “Door het glazen ontwerp is de stalen constructie volledig zichtbaar. Daardoor krijg je eer van je werk. Vooral het maken van goede bevestigingspunten voor de glazen panelen vergde nogal wat passen en meten. Ik ben zelf nog niet wezen kijken, maar dat ga ik zeker doen. Voor reizigers die slecht ter been zijn, zijn de liften een uitkomst om de trein te kunnen pakken. Dat geeft een goed gevoel.”

Jeffrey heeft op de werkvloer veel geleerd van Ruud Obdam en Paul Hoedjes. “Ruud is steengoed in het grovere werk en het ‘gewoon durven doen’. Paul is juist van de nauwkeurige en de zuivere aanpak. Hij bewaart altijd de rust.” Paul is voorman bij Productie, en zo’n functie ziet Jeffrey Timmer op den duur ook wel zitten. “Je gaat dan collega’s helpen en dingen uitzoeken.” Zo werkt het bij mensen met de ‘Vic Obdam verslaving’: ze zien steeds weer nieuwe kicks en uitdagingen.