Even voorstellen: Hidde Obdam

Deze keer stellen wij je graag voor aan Hidde Obdam. Hidde werkt nu alweer 12 jaar bij Vic Obdam Staalbouw. Buiten dat hij als 14 jarig mannetje hier ook nog zijn stage heeft gedaan. Maar in 2007 ging het avontuur dan echt van start. Allereerst als buitendienstmonteur gestart: “Lekker alle dagen op klus en er samen met m’n collega’s zorg voor dragen dat de staalconstructies op locatie worden opgebouwd!”. In 2016 werd Hidde Voorman Montage. In deze rol draagt hij er zorg voor dat alle monteurs hun werk goed kunnen doen. Hidde zorgt ervoor dat alle transporten, kranen, hoogwerkers geregeld zijn! Sinds begin dit jaar is Hidde Hoofd Montage en regelt nu samen met Rob ook de administratieve taken van de montage!

Maar hoe is Hidde hier nu uiteindelijk terecht gekomen? Het jaar voordat hij hier begon, was Hidde “down under” en genoot hij van al het moois wat Australië te bieden heeft. Toen hij terugkwam had hij eigenlijk geen idee wat hij moest gaan doen, totdat hij met zijn oom sprak die zei dat hij wel aan de slag kon bij Vic Obdam Staalbouw. En de rest is geschiedenis.

Aangezien Hidde al heel wat jaren meedraait vroegen wij hem wat zijn favoriete klus was. Een erg lastige vraag voor hem, want hij heeft er meer dan een. “Op dit moment zijn we een groot datacenter aan het bouwen bij Schiphol. Dit is een super grote klus, waar heel veel aandacht naartoe gaat. We draaien hier nu met 3 en straks met maar liefst 4 ploegen!” Inpandige werken zoals de Kalvertoren vindt Hidde ook erg tof en uitdagend. Maar Loetje aan het IJ in Amsterdam is misschien wel de klus die hem het meest is bijgebleven. “Daar moesten we een constructie plaatsen boven het water aan betonnen pilaren vast. We hebben al het staal met bootjes op de juiste plek gevaren en daarna met takeltjes het staal gemonteerd. Het was in de zomer met mooi weer. Dit maakte de klus extra leuk!”

Ook Hidde heeft hier in het begin veel moeten leren, daarom vroegen wij hem van wie hij het meest heeft geleerd (of nog steeds leert). “Van mijn oom Tom, we zijn samen vaak op pad geweest en we hebben veel gemonteerd samen.” Tom heeft Hidde echt de fijne kneepjes van het vak geleerd. De mooie en uitdagende klussen zijn belangrijk voor Hidde. Maar ook de sfeer is belangrijk en gelukkig vindt Hidde dat deze er altijd lekker in zit bij Vic Obdam Staalbouw.