Even voorstellen: Dyon Prophitius

Laswerk mee naar huis nemen

Het meest bijzondere wat Dyon als lasser gedaan heeft? Het lassen van een stuk of vijf remliggers van Tata Steel was wel een dingetje. Constructies van twaalf meter lang, onderdeel van een kraansysteem voor de superzware verplaatsingen. Zo groot had Dyon het nog niet meegemaakt. Maanden laswerk zat erin. Voor het eerst werden zijn lassen ook gecontroleerd met röntgentechniek.

Dyon, sinds 3,5 jaar in dienst bij Vic Obdam, neemt het lassen serieus. Iedereen weet wat matige verbindingen tot gevolg kunnen hebben. Kijk alleen naar het AZ stadion, waar Vic Obdam niets te maken mee had, gelukkig! De instorting van een deel van het dak had ook te maken met te dunne lassen. “Bij lassen moet je gefocust zijn. Het luistert nauw. Soms is het echt puzzelen: welke techniek ga ik gebruiken? Dan zit ik thuis ook nog een beetje te piekeren”, aldus Dyon.

Gelukkig is er genoeg afleiding voor Dyon. Wat wil je met een jong gezin met een dochter van twaalf jaar (Viënna) en een zoontje van anderhalf (Atreus). Altijd reuring. “Ik heb een tijdje geleden een motorkruiser van 9,5 meter gekocht. Het is heerlijk om met z’n allen te gaan varen. Ik kan niet wachten totdat die kleine groot genoeg is en we samen kunnen gaan vissen.”

Een andere hobby staat door corona totaal stil. Dyon gaat graag naar hardcore festivals. Niet alleen om zich in het publiek te vermaken, maar ook om zelf te draaien. Jammer, maar het is niet anders. Normaal is het een fijne uitlaatklep. Lekker uit je dak gaan en daarna weer fris in het hoofd de laskap op. Dan vallen die wallen onder zijn ogen ook niet zo op.