Ziggo Dome

Aannemer
Midreth
Plaats
Amsterdam
Uitvoering
2010-2011

Wie ’s avonds over de A2 rijdt ter hoogte van de Johan Cruijff Arena, kan de Ziggo Dome bijna niet missen. Bekleed met neonverlichting, is deze markante concertlocatie een regelrechte blikvanger. Vic Obdam heeft de stalen constructie gebouwd van de poptempel, die plaats biedt aan 15.600 bezoekers. Zij verdelen zich over de zaalvloer (staanplaatsen) en de daarboven gelegen twee ringen met tribunes (zitplaatsen). Vanaf de opening in 2012 treden hier de ’s werelds bekendste muziekartiesten op.

 

 

 

 

 

DSC00188 Ziggo

Nieuwbouw van de TOP muziek tempel van Nederland.

De constructie bestond voor het grootste deel uit de constructie voor de tribune die uit 2 ringen bestaat en de dakconstructie.

Wekelijks was er een engineering overleg met de aannemer en constructeur waarbij alle constructieve punten werden besproken.

Het bouwen van deze unieke muziektempel waarbij de dakconstructie uit grote 6,5 meter hoge vakwerken bestaat die een vrijoverspanningen beide richtingen hebben van 90 meter. De bouwplaats was omringd door wegen waardoor het logistiek van aanvoeren en opslag van de grote stalen onderdelen een uitdaging was.

We zijn trots op de omvang en het realiseren van dit project.

DSC05101 ziggo

Gerelateerde projecten