Portfolio

Staalconstructie fietskelder te Leeuwarden

Locatie Leeuwarden | Aannemer K. Dekker Bouw

In opdracht van K. Dekker Bouw hebben wij diverse werkzaamheden uitgevoerd bij het station in Leeuwarden. Dit omdat Leeuwarden dit jaar de culturele hoofdstad van Europa is.

Het stationsgebied van Leeuwarden is dankzij de veranderingen weer een hoogwaardige entree van de stad geworden en verbetert de functie van het openbaar vervoer knooppunt in Leeuwarden.

Om het stationsgebied weer het visitekaartje van de stad te maken vonden onder andere de volgende werkzaamheden plaats: het busstation werd aangepakt en de ondergrondse fietsenstalling is uitgebreid naar een capaciteit van 3000 fietsen. Het nieuwe stationsgebied heeft een compleet nieuwe uitstraling en is het domein van fietsers en voetgangers. Er is nu een aantrekkelijke route naar de binnenstad waardoor het gebied terug wordt gebracht naar het oorspronkelijke ontwerp.

In opdracht van K. Dekker Bouw hebben wij diverse werkzaamheden uitgevoerd bij het station in Leeuwarden. Het ging hierbij met name om de nieuwe fietsenkelder die daar gemaakt is. Wij hebben de staalconstructie verzorgt bij de entree van de fietsenstalling. Daarnaast hebben wij de rvs leuningen en pootjes verzorgt bij de trappen. Rondom de hoofdingang van de fietsenstalling hebben wij balusters geplaatst met daarop een stootkoker. Het glas is verzorgt door een andere onder aannemer.

De uitdaging bij dit project was het inmeten in een lastige omgeving die bestond uit verschillende hoogtes waar op aangesloten moest worden. De omgeving hebben we ingemeten met behulp van 3D scanning. De maatvoering werd daarna geïmporteerd in engineering software Tekla.