Portfolio

Wederopbouw Icova

Lokatie: Amsterdam Projectleider: Oscar Obdam

Op dit moment zijn we druk bezig met het afronden van Project Icova in Amsterdam, in het westelijk havengebied. Hier staat de afvalverwerker (Icova) van Amsterdam en omgeving. Icova verwerkte afval in drie grote hallen. In mei ontstond er brand, waarna er een hal compleet is uitgebrand en twee anderen beschadigd zijn geraakt. De brand heeft vier dagen geduurd en de schade voor deze partij loopt in de miljoenen. Samen met Pieters Bouwtechniek bouwen we de hallen weer op.

Icova bestaat uit drie hallen. Een is volledig in de as gelegd en moest opnieuw worden opgebouwd. De andere twee hallen konden we herstellen, in exact dezelfde staat als voor de brand.

Bij dit project moesten we extra rekening houden met het nog bestaande deel. Een gebouw kan zich anders gedragen als er opeens geen gevel meer in zit, of als een deel van het dak verwoest is. Omdat er twee hallen gedeeltelijk waren afgebrand, hebben we een constructief plan gemaakt waarin iedere bouwfase constructief doorgerekend is en hebben we bepaald welke voorzieningen we moesten treffen om de stabiliteit van het gebouw te waarborgen. 

De planning is om dit alles eind van het jaar gereed te hebben, zodat de opdrachtgever na iets meer dan een half jaar zijn pand weer als nieuw terug heeft en in gebruik kan nemen.

Op de 4 afbeeldingen is het volgende te zien:

- Afgebrand gedeelte van de hal (2 fotos)

- Fragment van constructief plan per bouwfase

- Hoe het er nu voor staat