Portfolio

Voormalig V&D pand Kalverstraat Amsterdam


In de nacht van donderdag op vrijdag heeft Vic Obdam staalbouw – in samenwerking met Winder Limmen – het voormalig V&D pand aan de Kalverstraat te Amsterdam voorzien van een nieuwe daklicht constructie.

Nadat het winkelend publiek van de koopavond richting het nachtleven van Amsterdam vertrok, werd het materieel en de gloednieuwe constructie op Muntplein gepositioneerd. De 200 tons kraan werd opgebouwd in de uitmonding van de Kalverstraat, waarna rond 00:30 uur de eerste hijswerkzaamheden plaatsvonden.

Waarom moest dit nou ’s nachts horen we je denken. Dat heeft te maken met de hijswerkzaamheden in de binnenstad. Dat mag vergunning technisch alleen ’s nachts. Dit betekende dat het team van Vic Obdam, Winder Limmen en enkele verkeersregelaars midden in de nacht aan het werk moesten. Dit leverde ook nieuwsgierige blikken op van het uitgaanspubliek.

Complimenten naar het team die deze actie vlekkeloos en zonder overlast hebben uitgevoerd op een prachtige nazomer nacht in hartje Amsterdam.

Vic Obdam is voorlopig nog niet klaar bij het voormalig V&D pand. Na de daklicht constructie zijn er binnen ook nog diverse werkzaamheden die gedaan moeten worden. Gelukkig wel overdag!

Uiteindelijk wordt het voormalig V&D pand kantoorruimte voor Modeconcern Bestseller. Deze webwinkelorganisatie is onder andere bekend van Jack&Jones en Vero Moda. De begane grond en de kelder (3000 m2) blijven als winkelpanden in gebruik. Er is nog niet bekend welke winkels hier geopend worden. De rest van het pand wordt dus kantoorruimte.