Portfolio

Balkons Planciusstraat Amsterdam


Op de Planciusstraat in Amsterdam heeft Vic Obdam Staalbouw een pand voorzien van twee balkons. Na de toewijzing van deze klus is er eerst samen met Bouwbedrijf Hecon, partner voor deze klus, op locatie ingemeten en rondgekeken om een indruk te krijgen van het gebouw. Met deze informatie is een plan van aanpak gemaakt.

Op locatie
Het pand ligt in een drukke straat in Amsterdam waar openbaarvervoer doorheen rijd en waar tramleidingen hangen. In samenspraak met het kraanbedrijf en Het gemeentelijk vervoersbedrijf Amsterdam (GVB) moest de ideale positie van de kraan bepaald worden. Zodat de kraan vanaf een punt beide balkons kon plaatsen en geen tramleidingen zou raken.

De balkons
Om tijd te besparen op locatie zijn de balkons in de werkplaats van Vic Obdam Staalbouw geprefabriceerd. De balkons zijn vervolgens in hun geheel naar de verzinkerij gebracht om ze te verzinken en te voorzien van een mooie poedercoating.

Montage
De verzonken en gepoedercoate balkons zijn doormiddel van een hijsframe aan het pand bevestigd. Dit hijsframe had, om de boel waterpas te houden, als tegengewicht twee ballasttanks gevuld met water.