Portfolio

Biomassacentrale Delfzijl


BioEnergieCentrale Delfzijl, een dochteronderneming van energieleverancier Eneco laat in Delfzijl een biomassa-centrale bouwen van 49 Megawatt en kan hiermee 120.000 gezinnen van stroom voorzien. In deze biomassa-centrale zal hoofdzakelijk gerecycled hout worden omgezet in duurzame energie. De brandstof (houtsnippers) zal per schip, trein of vrachtwagen naar Delfzijl vervoerd worden. Men verwacht ongeveer 300.000 ton hout jaarlijks te kunnen verwerken. Medio 2013 wordt de centrale in gebruik genomen.

Ballast Nedam heeft de opdracht gekregen om de centrale te bouwen. Het bedrijf bouwt de centrale in samenwerking met het Duitse Areva Renewables en het Finse Metso Power OY.

Vic Obdam Staalbouw levert de staalconstructie van het gebouw. Deze wordt in twee fasen opgebouwd. De eerste fase betreft de montage van de staalconstructie van drie wanden. Vervolgens wordt de installatie op locatie opgebouwd waarna in de tweede fase de staalconstructie van de vierde wand en het dak wordt gemonteerd. Het gewicht van de totale constructie bedraagt 146 ton.

Vic Obdam Staalbouw heeft voor dit project zowel de hoofdberekeningen als de detailberekeningen uitgevoerd. Alle documenten zijn ingevoerd in de Eneco procedures. De opdracht is inclusief het aanbrengen van de gevel- en dakbeplating en het plaatsen van overheaddeuren.