Portfolio

Herstructurering Veerplein Vlaardingen

Lokatie: Vlaardingen
Aannemer: Van Wijnen

Het voormalig V&D-pand aan het Veerplein 134 wordt omgebouwd tot vrijetijdscentrum. In dit centrum komt een bioscoop met zes zalen. Naast een bioscoop zal in het pand een amusementscentrum komen, evenals een fitnesscentrum en een winkel. Na de verbouwing is het gebouw open en transparant en is de bioscoop de eyecatcher van het Veerplein. De huidig gevestigde detailhandel blijft gehandhaafd. De gevel wordt vervangen door verticale stalen zilverkleurige golfplaten en glas. De werkzaamheden van Vic Obdam Staalbouw bestaan uit het plaatsen van een dakopbouw, afm. 27 × 54 mtr. Gewicht staalcontstructie 105 ton. Ook is het pand inpandig geheel gerenoveerd. De verwerkte hoeveelheid staal is 145 ton. Om voor de bioscoopzalen een vrije overspanning mogelijk te maken, moesten een aantal kolommen worden verwijderd. De huidige vloer is opgevangen door op het oude dak twee liggers van ieder 16000 x1500 mm aan te brengen. Met draadeinden is hier de vloer aan opgehangen. Er is gekozen voor een smalle, hoge ligger zodat deze in de wanden van de nieuwe opbouw kon worden verwerkt.