Fluitend naar je werkTerug naar artikelen overzicht


Bij Vic Obdam Staalbouw BV werken ongeveer 60 medewerkers. Dienstverbanden van tien jaar of langer zijn bij ons eerder regel dan uitzondering. We doen er alles aan om het beste in onze medewerkers naar boven te halen en een optimale ontwikkeling te stimuleren zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. We willen hiermee bereiken dat onze medewerkers ook na jaren nog steeds fluitend naar hun werk gaan.

Het opleiden van vaklieden.
Bij Vic Obdam Staalbouw vinden we het belangrijk om talent de ruimte te geven. Daarom krijgen collega’s bij ons de gelegenheid om hun kennis en ervaring door te geven aan de nieuwe generatie vaklieden. Want investeren in het opleiden van vakmensen is investeren in de toekomst.

Vic Obdam Staalbouw BV is al tientallen jaren als erkend Leerbedrijf aangesloten bij het SBB om leerlingen op te leiden tot vakmensen voor de bouw. Ook werken we nauw samen met Tetrix Techniekopleidingen, roc’s en hogescholen van verschillende techniek-opleidingen.

Om onze leerlingen goed te begeleiden in hun groei naar techniek-professional worden zij binnen onze organisatie begeleid door onder andere onze praktijkbegeleider Bert de Waal. Bert vormt de link tussen onze organisatie en de diverse scholen of Tetrix en begeleidt met name de opleidingstrajecten. Ook is een aantal medewerkers opgeleid tot werkbegeleider. Dat wil zeggen dat hun vaardigheden om leerlingen te begeleiden verder worden ontwikkeld. Dit doen we in samenspraak met Kenteq, een instelling die gespecialiseerd is in het opleiden van vakmensen in de techniek.

Onze leerlingen
Vic Obdam Staalbouw BV is groot genoeg om alle facetten van de bouw te leren kennen. Iedereen is bij ons gelijk, de drempels zijn laag, je kunt als stagiair of leerling bij al onze collega’s binnenlopen, ook bij onze directeuren.

Vic Obdam Staalbouw BV zet al jaren een aantal stagiairs in vanuit diverse opleidingen. Van onze medewerkers is gemiddeld ruim 10% in opleiding. Wij bieden een variatie aan stageplekken aan. Je kunt bij ons stagelopen in de werkplaats, op de tekenkamer en ook op onze projectlocaties. En zowel aan MBO-leerlingen als aan HBO-studenten bieden we stage-opdrachten of meeloop-stages.

Momenteel werken zes leerlingen bij onze organisatie. Vanuit het MBO en vanuit het HBO, voor een paar jaar of een paar weken, vanuit BBL- en vanuit BOL-opleiding, van niveau 1 tot en met niveau 4 en van eerste- tot en met eindejaars. De mogelijkheden zijn groot.

Veel leerlingen bevalt het zo goed bij Vic Obdam Staalbouw BV dat ze na hun opleiding bij ons blijven werken. In goed overleg is dat altijd mogelijk. Een deel van onze leidinggevenden in de werkplaats is zelf namelijk ook ooit gestart als leerling, destijds begeleid door Ruud Obdam en vervolgens in onze organisatie doorgegroeid naar een leidinggevende positie.

Werken bij Vic Obdam
Bij Vic Obdam Staalbouw BV komen we graag in contact met mensen die hun vak verstaan. Ben je geïnteresseerd in een baan of leerplek bij ons bedrijf, dan kun je een open sollicitatie sturen naar info@vicobdam.nl. Of kijk verder op onze site voor de actuele vacatures. Je kunt ons ook volgen op facebook via https://www.facebook.com/VicObdamStaalbouw.