CE Keurmerk ontvangen NEN1090 Exc. Cl3 Terug naar artikelen overzicht

In een eerder nieuwsbericht was te lezen dat Vic Obdam Staalbouw BV al geruime tijd bezig is een CE-markering te bemachtigen. Het was dan ook een lang en uitdagend proces maar op 23 september 2014 werd de laatste stap genomen.

Audit
IFO Nederland onderwierp Vic Obdam Staalbouw BV aan een audit om vast te stellen of er wordt voldaan aan de richtlijnen EN1090-1 en EN1090-2. Deze richtlijnen hebben betrekking tot het produceren en bewerken van constructieve delen voor de bouw in de uitvoeringsklasses 2 en 3 (EXC 2 en 3). Deze audit werd gehouden om te beoordelen of Vic Obdam Staalbouw BV een CE markering mag voeren en een CE verklaring mag afgeven voor deze producten. Het gaat hierbij om de processen design engineering (inclusief het maken van constructie berekeningen), detail engineering, lassen, samenstellen van onderdelen, mechanische bewerkingen, coaten, montage op locatie en de uitbesteding van mechanische bewerkingen en oppervlaktebehandeling.

Succesvol resultaat
Deze audit van het FPC systeem, factory production control system, heeft geen problemen of vreemde uitkomsten opgeleverd en is positief afgerond. Dit betekend dat Vic Obdam Staalbouw BV het EN1090 certificaat heeft ontvangen en voldoet aan alle eisen. De markering is een mooie aanvulling op het NEN-EN 1090-1 keurmerk dat Vic Obdam Staalbouw BV al in haar bezit heeft.